Satoko Miyahara: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Den japanska konståkaren Satoko Miyahara spelar i singelåkning. Idrottaren är silvermedaljör vid världsmästerskapet 2015. Hon blev mästare och två gånger vice mästare på de fyra kontinenterna. Två gånger vann flickan nationella tävlingar bland juniorer och tog fyra gånger guld i det nationella mästerskapet.

Satoko Miyahara: biografi, kreativitet, karriär, personligt liv

Den japanska singelspelaren Satoko Miyahara vann Asian Cup 2013.

Början på vägen till segrar

Den framtida kändisens biografi började 1998. Barnet föddes i Kyoto den 26 mars i en familj av läkare. Fadern var engagerad i behandlingen av lungsjukdomar, mamman blev känd som forskare av blodsjukdomar. Ungdomarna träffades på sjukhuset, där båda arbetade.

De blev man och hustru officiellt, och ett år senare fick de en dotter. Flickan såg sällan sina föräldrar, eftersom de båda ägnade sig hela tiden åt att arbeta på sjukhuset. Satoko tillbringade alla dagar i en dagis nära deras arbetsplats. Hennes farföräldrar tog henne hem på kvällarna.

Med en fyraårig bebis flyttade de vuxna till Texas. Föräldrarna blev inbjudna till USA för att studera cancerproblem vid University of Houston. Tack vare det friare schemat fick föräldrarna tid att uppfostra sin dotter. Satoko visade ingen benägenhet mot framtida kreativitet. Därför visade fadern barnet de enklaste elementen i konståkning under ett besök i ett av köpcentrumen, där de alla gick för att visa sig.

Flickan kom perfekt ihåg lektionen och upprepade allt själv vid nästa besök. Förvånad över sin dotters benägenhet för vackra sporter tog de vuxna henne till konståkningskola. En snäll, men mycket blygsam student, hon fick omedelbart tilldelas individuella lektioner. Gradvis flyttade sport från en vanlig hobby till kategorin verkligt arbete. Nu har hårda begränsningar lagts till ständig träning.

Nya framgångar

Tre år senare återvände familjen till Land of the Rising Sun. Hemma slutade inte Satoko konståkning. Hon visade fenomenala resultat. Den unga idrottaren arbetade länge, perfektade komplexa element och tog ständigt skridskor till idealet. Tränarna blev förvånade över att flickan var långt överlägsen sin ålderskategori. Tre gånger deltog åkaren i tävlingar bland juniorer. Under det nationella mästerskapet vann Miyahara 2013 brons.

Året därpå var det dags för debuten vid Four Continents Championship i Taipei. Satoko besegrade inte bara alla tävlande, utan också imponerade domarna genom att vinna en silvermedalj. År 2015 i Seoul vid ett liknande mästerskap blev flickan igen den andra.

Tack vare ständig träning blev idrottaren en av de deltagare som förklarades för världsmästerskapet i Shanghai. Det tredje resultatet kom med ett kort originalprogram. Åkarens egna förväntningar överträffade hennes fria föreställningar. Återigen vann Satoko silvermedaljen. I lagmästerskapet blev konståkaren den tredje.

Under den nya säsongen 2015 i USA vann Miyahara i Salt Lake City. En månad senare, vid en tävling i Milwaukee vid Skate America Grand Prix, fick den unga konståkaren brons. Den sista etappen av Grand Prix i Nagano gav henne guld.

Misslyckanden och prestationer

I finalen i tävlingen i Barcelona förväntade sig inte åkaren att komma över fjärde platsen. Miyahara hade sådana utsikter efter det korta programmet. En godtycklig prestation tog dock flickan till andra plats. Sedan var det andra segern i det nationella mästerskapet och de utmärkta resultaten av mästerskapet i Taiwan.

I Boston utsågs Miyahara till de 5 bästa singlarna i världen. Domarna tilldelade henne titeln asiatisk idrottsman i mästerskapet. För-OS-säsongen började med presentationen av guld i Salt Lake City, brons vid Federation Cup, silver i Sapporo vid Grand Prix. Idrottaren klättrade upp till andra steget på pallen. Vid Grand Prix i Marseille. Återigen var Satoko den första i det nationella mästerskapet.

Skaden hindrade flickan från att tävla 2017 på det kontinentala mästerskapet, hon var tvungen att missa världsmästerskapet och den asiatiska turneringen. Först i slutet av året kunde åkaren dyka upp på isen igen. Hon spelade med säkerhet i hemmaserien, men steg inte till pallen. Flickan blev den första bland alla deltagare vid tävlingarna i Amerika.

Konståkaren representerade landet i finalen i Nagoya. Efter misslyckandet i denna turnering var fans glada över segern i den nationella tävlingen. Kontinentalturneringen tog med sig bronset.

Atleten visade mycket goda framtidsutsikter före öppnandet av Sydkoreanska OS. I lagtävlingen skilde flera steg den japanska kvinnan från den prisbelönta positionen. Landets landslag steg till femte plats.

Nya perspektiv

Vid det kommande världscupen 2020 ingår Miyahara redan i landslaget.

Sedan sommaren har flickan bytt mentor. Satoko bestämde sig för att komplicera programmet. Lee Barlell hjälper skridskoåkaren att förbättra sin hoppteknik. Mi Hamada förblir idrottarens officiella mentor. Det är dock omöjligt att träna en elev som är i Kanada.

Miyahara har fantastisk skidåkning. Hon känner bra musik. Hennes föreställning under "Schindlers lista" kallas ett riktigt mästerverk av fansen.

Miyahara ägnar sin fritid åt att förbättra sina färdigheter. Motivationen för att förbättra skridskoåkningstekniken gör henne ofta till den mottagna positionen för den andra. Satoko drömmer om att erövra nya gränser med perfekt utförande av komplexa element.

Flickan planerar inte att prata om sitt personliga liv. Fans vet att den berömda åkaren har en syster. Båda upprätthåller en varm relation. Före tävlingen stöder fansen idrottaren på Instagram-sidan genom att lägga upp hennes bilder från tävlingen. Fans startade själva kontot. Miyahara själv vill inte uppmärksamma sin vardag.