MFM - 2016: Recension Av Matchen Vitryssland - Tjeckien

Dagen före det nya 2016 skulle ungdomshockeylaget i Vitryssland spela den sista matchen i gruppspelet i världsmästerskapet. Rivalerna i det vitryska laget var deras kamrater från Tjeckien.

MFM - 2016: recension av matchen Vitryssland - Tjeckien

Vitrysslandslandslag har tappat alla chanser att nå slutspelet i 2016 års ungdomshockeymästerskap. Tjeckarna, å andra sidan, behövde en seger för att ta en högre plats i grupp B.

Matchen började med tjeckiska landslagets fördel, men detta lag gjorde första skottet på målet först efter 10 minuter. Vitryska hockeyspelare skilde sig inte heller med många skott mot tjeckernas mål, men chanserna att göra mål inträffade fortfarande vid det tjeckiska målet. Matchens första mål gjordes i 16: e minuten av tjeckerna, vilket inte följde under mötet. Shimon Stranski insåg en två-mot-en-utgång. I slutet av perioden pressade tjeckarna Vitrysslands landslag till mål, men poängen på resultattavlan förändrades inte före pausen.

Inte ens en minut hade gått under den andra perioden när försvararen av det vitryska landslaget Stepan Falkovsky insåg ett möte med målvakten. Resultattavlan tände oavgjort 1: 1. Efter det började lagen spela öppen hockey och passerade snabbt mittzonen. I den 31: e minuten gjorde Vitryssland mål igen. Yegor Shangovich insåg majoriteten. Tjeckerna svarade snabbt. Dominic Lakatos, ett par minuter senare, ersatte en klubb för ett kast från den blå linjen och resultatet blev lika igen (2: 2). Men Vitrysslands lag tog fortfarande en paus och ledde poängen. Återigen realiserades den numeriska fördelen. I den 38: e minuten tvingade Vladislav Goncharov, med det starkaste kastet från den blå linjen, Tjeckiens målvakt att kapitulera.

Under de sista tjugo minuterna ökade det tjeckiska landslaget betydligt i aktivitet framför motståndarens mål, som bar frukt. I den 53: e minuten säkrade Jiri Smeikal och ett par minuter senare Radik Vesely den tjeckiska fördelen och gjorde poäng på pucken. Resultattavlan visade nummer 4: 3, vilket indikerar fördelen med unga tjeckiska hockeyspelare.

Landslaget i Vitryssland i slutet av mötet drog ut målvakten, men detta ledde bara till det tjeckiska landslagets femte mål. Dominik Mashin utmärkte sig, som fastställde slutresultatet av mötet - 5: 3 till förmån för det tjeckiska laget.