Jason Brown: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Jason Brown är en enastående konståkare som representerar Amerika. Det är på femte plats i skridskoåkningens internationella ranking.

Jason Brown
Jason Brown

Biografi

Tidig period

Jason Brown föddes i Los Angeles den 15 december 1994. Hans föräldrar satte honom på skridskor vid 4 års ålder. Pojken lärde sig åka skridskor under det andra träningspasset. Mamma ignorerade inte sådan potential. Hon berättade om sin sons första prestationer till barntränaren, som omedelbart tog Jason till sin sektion.

Jason gillade inte att gå i skolan. Jag gick ur klassen för att åka skridskor på isarenan. Familjen var sympatisk mot barnets hobby, men de satte ett villkor - att få ett anständigt intyg om gymnasieutbildning. Killen gjorde inte besviken. Han flyttade inte heller från sport.

Karriär

Hans debut vid US Junior Championships ägde rum 2010. Brown gjorde maximalt antal poäng. Han nådde också finalen i Junior Grand Prix två gånger.

Jason förklarade sig upprepade gånger i junior-världsmästerskapet, men steg inte över podiets andra steg. Men hans kollegor har upprepade gånger ockuperat hela podiet i turneringen. USA är känt för sin skola för konståkning.

År 2001 gjorde Brown sin seniordebut. Tävlingen var mycket starkare än vid juniorns start. Jason kunde inte visa en hög nivå av skridskoåkning på länge.

Bild
Bild

Den olympiska säsongen var framgångsrik. Atleten lyckades bli vice mästare i Tyskland, men lyckades inte komma till finalen.

Vid US-mästerskapet 2014 åkte Jason på proffs och fick högsta betyg i sin första körning. Han slutade tredje i det korta programmet. Detta stängde vägen till seger. Brown vann silvermedaljen. Nästa dag inkluderades han i den amerikanska truppen för de 22 olympiska spelen. I det fria programmet representerade Brown USA på fjärde plats. Tack vare den goda uthyrningen har lagets chanser för brons ökat.

Det första internationella testet gav Jason 3: e plats. Den spända regimen förstörde idrottaren, han vägrade att tävla i världsmästerskapet.

Hösten 2014 blev Jason Brown mästare i den tyska turneringen i Nebelhorn. En månad senare visade han en svag föreställning på Moskva-scenen och bosatte sig mitt på bordet. Vid US-mästerskapet var han ursprungligen favorit och vann huvudtiteln.

Bild
Bild

Vintern 2015 är en spännande period i en idrottares liv. Jason tävlade i det koreanska mästerskapet och gick in i de sex bästa åkarna. Säsongen avslutades med VM i Japan. Brown tog hem en guldmedalj.

Den första föreställningen under den nya säsongen ägde rum på Lombardy Cup. Brown saknade några poäng för att nå första platsen. Men framträdanden på isen i andra mästerskap var mindre framgångsrika.

Brown öppnade sin andra olympiska säsong med en silvermedalj i Anaheim. Han visade ett liknande resultat i Bergamo och senare i Kanada.

I slutet av säsongen bestämde Jason sig för att säga adjö till sin tränare. Sedan 2018 har han arbetat under ledning av Brian Orser.