Evgeny Stalev: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Anonim

Evgeny Stalev är en sovjetisk och rysk biljardspelare. Den internationella sportmästaren är åtta gånger världsmästare i ryska biljard.

Evgeny Stalev: biografi, kreativitet, karriär, personligt liv

Namnet på Evgeny Evgenievich Stalev är inte bara bekant för biljardspelare. Ett högt efternamn är också känt för dem som aldrig har haft en kö i sina händer. Alla är överens om att idrottaren är en mästare i extra klass, en riktig proffs och otvivelaktig talang.

Början på vägen till segrar

Mästarens biografi började 1979. Pojken föddes i Lytkarino nära Moskva den 19 maj. Familjen har också ett barn, den äldre bror till den framtida kändis Maxim.

Familjechefen väckte intresse för sport hos barn från en tidig ålder. Han spelade själv på stadens basketlag. Från fyra års ålder gick bröderna in för att jogga med sin förälder. Sedan började en hälsosam rivalitet mellan Zhenya och Max. Lusten att nå slutet stöddes av vuxna även i datorspel och försökte hitta inte bara intressanta unga spelare utan också utveckla deras intellekt.

1988 öppnades det första biljardrummet i staden i det lokala idrottsanläggningen Kristall. Stalev Sr. tillbringade ofta tid på det efter träning. Mer än en gång tog han med sig båda sönerna. Han lekte med den äldre, och den yngre såg på deras handlingar.

Två år senare öppnade Stalevs far sitt biljardrum i Lytkarino. Hon började arbeta i lokalerna i det tidigare omklädningsrummet för barnens skridskobana. Zhenya tillbringade all sin fritid på att spela. Med sin fars deltagande skapades en regional biljardförening.

Tävlingar om det regionala mästerskapet hölls först i Lytkarino, sedan i andra städer. Favoriten överhuvudtaget var familjen Stalev. Hon vann titeln som den starkaste i Moskva-regionen. Chefen besökte huvudstadens klubbar, spelade med kända spelare, såg deras taktik. Finsmakarna som såg pojkens lek fick först inträde i avsnittet Maxim, sedan var det Evgenys tur.

Framgång

Efter öppningen av Pyramidklubben flyttade Stalev Sr. in i den för att fungera som en markör. Barn fick möjlighet att träna gratis vid de bästa borden i landet. Efter de första imponerande framgångarna bestämdes det att helt byta till biljardsporter.

År 1991 hölls tävlingar för det europeiska mästerskapet i pool för första gången i Leningrad. Spelet var okänt även för vördnadsvärda inhemska spelare. Tolvåriga Zhenya deltog i turneringen och vann med säkerhet första plats.

Nästa år, vid den öppna cupen i poolen bland OSS-länderna "9" i St Petersburg, slog Stalev Jr. de starkaste i Sovjetunionen Yuri Sosnin, och hans bror slog säkert legendariska Ashot Potikyan. Zhenya vann med poängen 11: 8 och blev den yngsta proffsen bland poolisterna i det post-sovjetiska territoriet.

Från och med nu valde bröderna bara ryska biljard. Min far riskerade att rikta sin uppmärksamhet mot den amerikanska poolen. Barn lärde sig snabbt krångelarna i det "utomeuropeiska" spelet. Specialisterna var skeptiska till omfördelningen av prioriteringarna. Prognoserna var mycket dystra. Men trots dem åkte Stalevs till Prag. Maxim var bland de första 16 spelarna i världen på EuroTournament, Evgenys resultat var mycket mer blygsamma.

1995 och 1996 ockuperade han redan det högsta steget på pallen efter mästerskapet i Polen, deltog i europeiska mästerskap och turneringar. Tonåringen visade utmärkta resultat vid inhemska tävlingar och världsmästerskapet i ryska biljard. Vid 17 års ålder erkändes Evgeny automatiskt som den absoluta mästaren: han vann alla landets mästerskap.

Nya toppar

Ryska federationen stödde initiativet att träna ryska biljard, där den äldre bror blev landets mästare. Den yngsta, å andra sidan, vann fem turneringar i Polen inom en månad 1996. I finalen i "American" som hölls i Moskva förlorade Zhenya mot sin äldre bror i finalen. Enligt versionen av International Association of Luzniy Biljard i Pyramid och Carolina blev Stalev Jr. dock den första i världen i den "ryska pyramiden".

I Krasnodar vann Yevgeny kampen om det absoluta världsmästerskapet i ryska biljard i triathlon. Han vann också det nationella mästerskapet i den ryska pyramidkonkurrensen. Vid MALBPK-mästerskapet var Stalev den andra, vann titeln som den absoluta mästaren i Ryssland i huvudstaden. 1997 bekräftade den unga idrottaren åter titeln som mästare i Polen.

Det var ingen tävling för bröderna på grund av bristen på pooltävlingar i Ryssland. Men "amerikanska" Zhenya förlorade mot Viktor Kirilenko från Ufa i finalen i det nationella mästerskapet. Förlusten blev ett bra incitament att sträva efter nya höjder.

Stalev blev den första som deltog i Moskva Pyramid-världsmästerskapet, Open Eventing Championship. Han vann tre världsmästerskap i alla typer av ryska biljard 1998 och blev den absoluta världsmästaren 1998.

Idrottaren vann också segrar i inofficiella tävlingar. I världsmästerskapet som hölls bland klubblagen som en del av familjelaget gick Evgeny igen på podiets högsta steg.

Sport och familj

Efter att ha vunnit kval för VM i Chicago. En månadslång rundtur i USA började. Under resan spelade Stalev i tio turneringar med världsstjärnor. Hans partners var Corey Duel, Kim Davenport, Leonardo Andam, Jimmy Vetch. I Amerika genomgick Stalev Jr. en praktikplats i en månad och förbättrade sina färdigheter i att spela amerikansk pool.

Evgenys seger i Eurotour i poolen som hölls i Spanien blev en riktig sensation. Inom en dag slog biljardspelaren fyra flera europeiska mästare. 1999 försvarade Stalevs sitt land vid världsmästerskapet i engelska Cardiff. Evgeniy är en av de 16 bästa spelarna på planeten.

Till skillnad från spelet har idrottaren ännu inte kunnat etablera sitt personliga liv. I slutet av oktober 2000 uppträdde ett barn, Alevtins dotter, i familjen Stalev. Men 2003 gick man och hustru upp. Förhållandet förblev vänligt, fadern deltar aktivt i att uppfostra sin dotter. Alya valde en karriär som advokat.

Idrottaren säger ingenting om förändringarna i sitt privatliv. Det är bara känt att han drömmer om en stor familj och minst två söner.