Kaori Sakamoto: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Kaori Sakamoto är en nyckelfigur i det japanska konståkningslaget. Bakom axlarna på en idrottare som uppträder i singelåkning - segrar i mästerskap på olika nivåer och Grand Prix. År 2018 vann konståkaren en guldmedalj vid Four Continents Championship, och 2019 blev hon bäst vid det japanska mästerskapet.

Kaori Sakamoto: biografi, kreativitet, karriär, personligt liv

Vägen till stor sport

Kaori Sakamoto föddes den 9 april 2000 i Kobe. Denna japanska stad, som ligger på ön Honshu, är landets ledande hamn och centrum för internationell handel.

Familjen bestämde sig för att flickan skulle åka skridskor från tidig ålder, valet visade sig vara rätt. Young Kaori debuterade vid Grand Prix i Tjeckien 2013. Denna serie av prestigefyllda tävlingar är organiserad för juniorskridskor och äger rum i flera etapper på isbanor i olika länder. Dessutom gick idrottaren först in på isen i det japanska mästerskapet för konståkning. Flickan upprepade sin framgång året efter och fick rätten att representera sitt land vid det internationella juniormästerskapet i Tallinn, där hon gick in i topp sex och för första gången gick in på isen för det nationella vuxna-mästerskapet.

Bild
Bild

Säsongen 2015/2016 var mycket framgångsrik för åkaren. Hon började vid Asian Cup tillsammans med framstående vuxna idrottare, men uppträdde mycket självsäkert och vann brons. Sedan tillbringade hon flera etapper vid juniortävlingarna i Lettland, där hon fick en silvermedalj, och i Polen, där hon blev den fjärde. Vid vinter-ungdoms-OS i Norge var den japanska konståkaren bland de sex bästa. I förkant av OS vann idrottaren Grand Prix hemma och blev den andra i Paris. Hon var också en av vinnarna av Junior Grand Prix i Marseille. Efter att ha blivit vinnaren av juniormästerskapet gick Kaori djärvt in i kampen om det nationella mästerskapet, debutanten tog 8: e plats. Under många sporttävlingar har åkaren lyckats förbättra sin tidigare atletiska prestanda.

Bild
Bild

Olympiska säsongen

Sakamoto startade den nya säsongen 2017-2018 vid Asian Cup, där hon vann en jordskridande seger. Idrottaren höll flera fler turneringar i USA, men hon saknade självförtroendet att klättra på pallen. Detta följdes av en serie Grand Prix i Ryssland, i detta skede vände turen bort från henne och Kaori slutade mitt på turneringsbordet. Men på den amerikanska scenen av Grand Prix blev konståkaren från Japan den andra. Den japanska enskilda idrottaren tillbringade slutet av året på det nationella mästerskapet, kämpade om guld, men när det gäller poäng totalt togs bara andra steget på pallen. En månad senare, vid det kontinentala mästerskapet i Taipei, presenterade skridskoåkaren en överraskning för domarna och åskådarna, med tillförsikt att vinna mästartiteln och förbättra hennes resultat.

Vid OS i Sydkorea kom hon ut som ersättare i gratisprogrammet och tog sista platsen. Enligt tävlingsresultaten i de enskilda turneringarna i OS var flickan på 6: e plats, och laget från Japan var i femte raden i turneringsbordet.

Bild
Bild

Andra prestationer

År 2018 fortsatte den japanska konståkaren sin karriär och blev den absoluta vinnaren av Four Continents Championship, och hennes lagkamrater tog platser på pallen i närheten. Deras bidrag till utvecklingen av nationell konståkning var enormt, eftersom en sådan seger för det japanska laget bara var 2003 och 2013. Den årliga tävlingen dök upp 1999 som en analog till EM. Det deltar av idrottare från Amerika, Asien, Australien och Oceanien. Ett gratis program som heter "Amelie", som Sakamoto spelade med, glädde publiken glädjande med ett överflöd av kaskader av hopp, bestående av en trippel tåslinga och dubbelaxel, samt steg på fjärde nivån. Således satte skridskoåkaren sitt personliga rekord i programmet - 142, 87 poäng och totalt antal tävlingar - 214, 21 poäng. Skridskobanan i Taipei har blivit en av favoritåkarna och ger henne seger. Hon kommer tillbaka hit varje år, här känner hon sig trygg och lugn.

Leende och karismatiska Kaomi har blivit en riktig upptäckt av säsongen. Han gav flickan segern i det nationella mästerskapet och silver i den amerikanska Grand Prix-etappen. Vid världsmästerskapen i konståkning var den japanska kvinnan bara femte, trots att hon åkte skridskoåkning utmärkt i det korta programmet, och hennes resultat - 76, 86 poäng - blev idrottarens personliga rekord vid tävlingar på denna nivå. Sakamoto började sitt fria program med en koreografisk väg, som omärkligt flödade in i det sista språnget i hela programmet - den dynamiska utvecklingen nådde sitt klimax.

Bild
Bild

Betoning på hoppning

Det finns många segrar i den sportbiografin om den japanska konståkaren. En riktig samurai-karaktär, som hon visar i alla tävlingar, hjälper henne att uppnå resultat. Under träningen i Helsingfors slog hon huvudet och misslyckades praktiskt taget det korta programmet. Men jag lyckades ta mig ihop och på ett briljant sätt åka skridskor gratisprogrammet, som imponerade på alla. Konståkaren lyckades behålla ribban och blev den tredje i tävlingen i Finland.

Kaoris största fördel är stora hopp, som hon inkluderar i stort antal i sina program, alternerande dem med koreografiska länkar. Hennes tränare satte en superuppgift - att stärka tonvikten på hopp, som Sakamoto perfekt kombinerar med musiken och visar sig vara otroligt mjuk, med "katt" landningar och utgångar.

Varje föreställning av den berömda japanska konståkaren är ljus och spektakulär, med väl vald musik och fylld med komplexa sportelement. Men bakom hennes flygning på isen finns mycket arbete och timmar av träning. Hon förbereder sig redan för de nya etapperna i Grand Prix, som snart kommer att hållas i USA, liksom för turneringen i Grenoble. Kampen blir het, för tävlingen kommer att samla många starka och stabila idrottare, inklusive från Ryssland. Idag, i det 19-åriga Kaori Sakamotos personliga liv, är idrott i första hand, liksom en enorm kärlek till konståkning och önskan att vinna.