Alexander Balandin: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Anonim

Alexander Sergeevich Balandin är en berömd rysk idrottsman, gymnast, hedrad mästare i sport i Ryssland, medlem av det ryska nationella konstnärliga gymnastiklaget.

Alexander Balandin: biografi, kreativitet, karriär, personligt liv

Biografi

Alexander Balandin är en gymnast som föddes den 20 juni 1989 i Karelen, nämligen i Petrozavodsk. Sedan barndomen älskade Sasha att spela sport, och vid 5 års ålder skickade hans mor honom till gymnastikavdelningen. Sasha visade alltid viljan att vinna och arbetade hårt.

Bild
Bild

Carier start

Snart uppnådde Sasha utmärkta resultat och kunde nå den högsta nivån av professionalism, han deltog i internationella tävlingar, redan 2007 tog Sasha 3: e plats vid världscupen. Vid den 10: e världscupen, som hölls i Moskva, tog Sasha första plats, och det elfte året blev han vinnare av det ryska mästerskapet.

Bild
Bild

Under det 12: e året, vid EM, tog Alexander 2: a plats. I Balandins sportkarriär finns det inga segrar vid de olympiska spelen: Sasha ville komma in på deltagarlistan, men gav upp sin plats till Konstantin Pluzhnikov.

Allvarlig skada

Tyvärr, när han talade vid den ryska cupen, som hölls i Jekaterinburg, landade Balandin utan framgång och fick en lårbenskada, var idrottaren tvungen att dra sig ur tävlingen. Alexander överlevde två stora operationer, som gick utan problem.

Bild
Bild

Efter operationerna skickades Sasha till Moskva sanatorium. Balandin återhämtade sig snabbt och fortsatte att träna i sin tidigare form. Efter restaureringen komplicerade Alexander sitt prestationsprogram och komplicerade några av elementen.

Prestanda vid OS

Det mest avgörande ögonblicket i Balandins karriär närmade sig - de olympiska spelen som hölls i England under det 12: e året var det Sasha som blev huvudkandidaten för deltagande. Tyvärr vann idrottaren inte en enda medalj vid detta OS.

Bild
Bild

Domare, idrottare och åskådare hävdade enhälligt att Alexander förtjänade en silvermedalj. Vid denna Olympiad tog Alexander bara 4: e plats, segern var mycket nära.

Andra OS

2014, vid EM, vann Balandin två guldmedaljer, en i individuell tävling och en i lagkonkurrens. Efter tävlingen var Alexander tvungen att genomgå operation, den tidigare skadan tog sin vägtull.