Stepan Maryanyan: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Stepan Maryanyan är en av de mest lovande grekisk-romerska brottarna. Han har flera segrar i mästerskapen i Ryssland, Europa och världen. Endast det olympiska utmärkelsen finns inte i Maryanyans spargris, och det är idrottarens främsta sportdröm.

Stepan Maryanyan: biografi, kreativitet, karriär, personligt liv

Biografi: tidiga år

Stepan Mailovich Maryanyan föddes den 21 september 1991 i byn Dinskaya, nära Krasnodar. Hans far tog honom till sport. När Stepan var 9 år började han delta i den grekisk-romerska brottningsavdelningen i byn. Först tyckte han inte om denna sport på grund av de tunga belastningarna. Stepan motsatte sig på alla sätt klasser, sprang iväg från träning i förväg.

Men hans far tillät honom inte att sluta sport. I armeniska familjer är föräldrars ord lag, så Stepan fortsatte att träna. Senare, i en intervju, kommer han att notera att han är tacksam mot sin far för att han inte lät honom sluta med sport. Vid 11 års ålder var Stepan involverad i träningsprocessen och kunde inte längre leva utan grekisk-romersk brottning.

Som tonåring deltog Maryanyan aktivt i olika tävlingar av både stads- och regional betydelse. I sin spargris under den perioden, flera dussin medaljer av olika valörer.

Bild
Bild

Karriär

Russian Cup 2012 var Stepans första framgångsrika tävling bland vuxna. Sedan tog han andraplatsen, vilket var väldigt glad. Samma år tog Maryanyan silver i Grand Prix tillägnad minnet av den berömda brottaren Ivan Poddubny. Under samma säsong blev Stepan den tredje i det ryska grekisk-romerska brottmästerskapet.

Nästa år var mycket framgångsrikt för Maryanyan. Han vann guld vid två viktiga turneringar: Grand Prix för Ivan Poddubny och VM. Vid det ryska mästerskapet och European Nations Cup blev Stepan tredje.

Bild
Bild

Under hela 2014 tävlade Maryanyan inte på grund av skada. Nästa säsong blev han mästare för de europeiska OS-spelen som hölls i Baku. I en intervju medgav idrottaren att den segern var den mest minnesvärda för honom.

År 2017 var Stepan redan det "solida" nummer ett i viktkategorin upp till 60 kg i det ryska nationella grekisk-romerska brottlaget. Han började säsongen med tredje plats vid Ivan Poddubny Grand Prix. På våren vann han världscupen och på sommaren blev han landets mästare för första gången och garanterade sig en plats i landslaget för det kommande mästerskapet på planeten.

Bild
Bild

Maryanyan gick till världsmästerskapet, som hölls i Paris, för att vinna, men han förlorade en kamp och blev så småningom den tredje. Stepan tillägnade sitt "brons" till Ryssland. Tre månader senare vann han European Cup of Nations.

Sommaren 2019 upprepade Maryanyan framgången i Baku för fyra år sedan och blev återigen vinnaren av de europeiska spelen. Nu är alla idrottares tankar upptagen med att förbereda sig för OS i Tokyo.

Privatliv

Stepan Maryanyan försöker att inte marknadsföra sin familj. I hans sociala nätverk kan du bara se bilder från träning och tävlingar. I en intervju sa idrottaren dock att han har en fru och en liten dotter.