Kevin Anderson: Biografi, Kreativitet, Karriär, Personligt Liv

Innehållsförteckning:

Kevin Anderson är en berömd sydafrikansk tennisspelare som har vunnit ett antal professionella tävlingar. År 2017 var idrottaren bland finalisterna i Grand Slam-turneringen.

Kevin Anderson: biografi, kreativitet, karriär, personligt liv

Kevin föddes våren 1986 i Johannesburg. Hans föräldrar Michael och Barbara Anderson är ingenjörer. Tennisracket var i pojkens händer när han var 6 år, och hans första rival på banan var familjens yngsta medlem - bror Gregory. Det är inte utan anledning att tennis är en av de fem mest populära sporterna i Sydafrika.

Tack vare kärleken till tennis som hans far gav i pojkarna, liksom år av hård träning, kom tonåringarna till bra resultat. Under lång tid uppträdde de i sitt hemland som juniorer tills de flyttade till USA. Där, förutom att få högre utbildning, spelade bröderna för studentliga och förde många segrar till Illinois. Förutom huvudsporten visade Kevin framgång inom friidrott och 800 meter löpsträcka.

Efter att ha fått sina diplom blev Gregory inbjuden att arbeta vid New York Tennis Academy, och Kevin började en professionell idrottskarriär.

Bild
Bild

Professionell sport

För första gången märktes 18-årige Anderson 2004 vid turneringarna i "futures" -serien. Debuten var framgångsrik för idrottaren. Efter tre år har han bevisat sig bra i Challenger-serien. Tennisspelarens framgångar gjorde det möjligt för honom att kvalificera sig för ATP-turneringsnätet och förde ytterligare en seger vid den amerikanska hårdturneringen och tävlingarna i New Orleans.

År 2008 kvalificerade Kevin sig till Grand Slam-turneringen i Australien, men eliminerades efter den första omgången. Men efter 2 månader rehabiliterade idrottaren sig själv och vann en jordskridande seger i finalen i ATP-turneringen i Las Vegas. Inte alla hans framträdanden på banan var framgångsrika, men tack vare kvalificeringen för summan av sju på varandra följande matcher tog Anderson sig till finalen och hamnade i listan över de 100 bästa tennisspelarna i världen. Vid turneringen i Wimbledon lyckades han nå kvartfinalen i tävlingen. Tennisspelaren deltog i OS 2008, som hölls i den kinesiska huvudstaden. Och även om den sydafrikanska idrottaren i enskilda tävlingar hoppade av nästan omedelbart, i dubbla nådde han andra omgången.

2009 vann Kevin säkert lerautmanaren i San Remo, sedan dess är leran hans favorityta. Under denna period åtföljdes idrottaren av misslyckanden, och hans världsranking sjönk till 161. plats. Men nästa år vann han utmanaren hårt och var bland Atlanta-semifinalisterna.

Bild
Bild

På glansens höjdpunkt

2011 visade sig vara en vändpunkt för tennisspelaren. Förutom det faktum att idrottaren blev bäst på banorna i Johannesburg vann han ATP-turneringen för första gången. Vid föreställningarna i Miami nådde Anderson kvartfinalen och tog 32: e plats i listan över de mest framgångsrika tennisspelarna i världen.

2013 blev den mest framgångsrika i idrottarens biografi. Han tog sig till finalen i det australiska mästerskapet, blev sedan finalist i Marocko och upprepade sin tidigare framgång i Atlanta. Kevin nådde 4: e etappen i Roland Garros och 3: e omgången i Wimbledon. När det gäller summan av indikatorer var Anderson bland de 20 bästa spelarna i världen.

År 2014 fick han folk att prata om sig själv igen genom att vinna ATP-turneringen i USA. Utmärkt teknik och ett antal nya framgångar höjde tennisspelaren till den 12: e linjen i världsrankingen.

De kommande två åren var inte särskilt framgångsrika för idrottaren. Han hemsöktes av skador och segrar växlade med nederlag. Vid Grand Slam-tävlingarna kom tennisspelaren knappt till tredje omgången, vilket omedelbart påverkade hans betyg. Kevin kunde inte stanna i topp 50 och hamnade på 67: e plats.

Bild
Bild

Idrottaren missade början av säsongen 2017, men nådde semifinalen vid lerturneringen i Estoril. Vid tävlingar i Frankrike nådde han fjärde omgången och vid turneringen i Washington nådde han finalen för första gången och klättrade till 15: e plats i listan över de bästa tennisspelarna på planeten. I US Open-finalen visade sig Anderson vara den minst titeln idrottsman i hela turneringens historia, vilket inte hindrade honom från att visa ett bra resultat.

År 2018 nådde tennisspelaren finalen i turneringen i Pune och visade sig vara den bästa i New York-tävlingarna. Han blev semifinalist i Madrid-tävlingen och hade en framgångsrik start på Wimbledon-mästerskapen. En gång i finalen blev han den första sydafrikanern som uppnådde en så hög poäng sedan 1985. På summan av årets resultat bland de bästa racketerna i världen stod Anderson på femte linjen.

Idrottaren öppnade säsongen 2019 med en seger vid turneringen i Pune. Därefter deltog han i det australiska mästerskapet och nådde den tredje omgången av Wimbledon-mästerskapet.

Bild
Bild

Hur lever han idag

Anderson lyckades skingra myten om de rika tennisspelarna. När vi ser tillbaka kan vi säga att vägen till professionell sport visade sig vara taggig och slingrande för Kevin. Han steg till berömmelse och övervann många svårigheter och hinder, men använde chansen som ödet gav honom. Alla hans segrar är resultatet av hårt arbete. En egenskap hos idrottaren är hans höga tillväxt - 203 centimeter, i samband med vilken spelaren hemsöktes av knäproblem, som senare förenades med flera operationer på armbågen, vilket påverkade kvaliteten på serveringen.

Idag talar Kevin tacksamt om sin far, som tog honom med i sporten och stödde honom hela tiden. Eftersom han var en stor tennisfan lärde sig Michael Anderson att spela från böcker själv och började coacha barn och drömde om att göra dem till toppspelare. Hans viktigaste beslut var att skicka sina söner för att studera, trots att familjen inte hade tillräckligt med pengar.

Nu bor Kevin i den amerikanska staden Gulf Stream i Florida och tränar i en av klubbarna i Chicago. Det är känt om hans personliga liv att idrottaren 2011 knöt knuten. Golfaren Kelsey O Neil blev hans fru. Flickan gick in för sport under studietiden, när hon gick på college, där hon träffade sin framtida make. Hon fick yrket som en revisor men arbetar inte med sin specialitet. Flickan skojar att hon föredrar att "räkna sin mans pengar än främlingar." Makan försöker skapa nya projekt med makan. Vid ett tillfälle drev hon sin webbplats och blogg Tour with Wife och försökte bidra till sportens stöd.

Kevin spenderar sin fritid på att läsa böcker eller spela gitarr. Bilracing är också hans hobby. Nyligen har tennisspelaren varit uppmärksam på miljöfrågor och förespråkat att minska användningen av plast, även vid sådana berömda tävlingar som Wimbledon.